Familiedag 20-5-2017

20 mei was het zover: de familiedag van BeHAT stond op de agenda. In de uitnodiging konden we lezen dat deze dag bedoeld was om onze families mee te nemen om samen te genieten van onze viervoeters. Bovendien zou er een spelelement aan de rit worden toegevoegd. Kortom, deze dag zou nog voor verrassingen zorgen.


Vanaf 10 uur werd er verzameld bij familie Crombach in Terhorst. Daar aangekomen troffen we al verschillende aanspanningen aan en werden we warm ontvangen met koffie en wafels. De sfeer zat er goed in en de toon was gezet. Temeer omdat een zeer gewaardeerde gast ons gedurende de hele dag zou vergezellen: de zon. Dit is ook al vaak anders geweest bij activiteiten van BeHAT. Tussen het uitdelen van de startnummers en de routebeschrijving door, kreeg elk team een klomp te zien. Bij terugkomst in Terhorst zou er een vraag met betrekking tot deze klomp volgen, waardoor de klomp door elk team aandachtig werd bestudeerd. Hierbij viel het boter-kaas-en-eierenspel op de achterkant als eerste op. Echter, een vraag hierover zou te voor de hand liggend zijn, dus werden er snel ezelsbruggetjes verzonnen. Zo zaten er 24 gele stippen op de bovenkant en was de som van de getallen op het witte etiket 103.
Rond half 11 gingen de eerste aanspanningen van start en de routebeschrijving leidde de teams door ons altijd mooie heuvelland. In Honthem stond er een rode stip op de kaart. In de legenda konden we lezen dat hier een lunch op ons zou wachten en niets was minder waar: op de pauzeplek werd er zelfs spek en ei voor ons gebakken. Echter, deze kregen wij niet zomaar, eerst volgde spelelement 2. Wie zaten er in het Nederlands Olympisch dressuurteam van 2016 en wat is de uitkomst van de som op het gepresenteerde blaadje?
Na het pijnigen van onze hersenen en weer te zijn voorzien van spijs en drank werd de rit vervolgd. De route leidde ons via de indrukkwekkende Amerikaanse Begraafplaats naar de uienloods in Reijmerstok. Dit was de groene stip op de kaart, welke aangaf dat hier een kleine versnapering op ons zou wachten. Omdat wij het laatste team waren, troffen wij een kofferbak aan met voornamelijk lege flessen en veel gebruikte shotglaasjes. Voordat we aan de laatste etappe mochten beginnen, moesten wij aangeven hoeveel soldaten er begraven liggen op de Amerikaanse Begraafsplaats. Na wat wikken en wegen hoorden we het antwoord van een ander team, dat overtuigend genoeg klonk, waardoor we besloten hierop te vertrouwen. Vanaf dit punt leidde de route terug naar Terhorst. Echter, omdat wij in Reijmerstok al kort bij huis waren, zijn wij rechtstreeks naar Euverem gereden. Bij thuiskomst stond er 24 km op de teller en hadden wij een prachtige dag gehad.
Deze prachtige dag kreeg nog een vervolg en wel in de tuin van Mark en Veronique. De avond begon met de vraag over de klomp en wat bleek: alle ezelsbruggetjes konden de prullenbak in, want de vraag was of het een linker of rechter klomp was. Vervolgens de prijsuitreiking, waarbij Fraukje en Keona als winnaars de zak wortels voor hun pony’s mee naar huis mochten nemen. De barbecue werd aangezet en het buffet geopend. Verder hebben we de hele avond mogen genieten van en lachen om de verzameling foto’s die via de beamer werden getoond. Hierbij kwamen tot twee conclusies:

  1. We hebben met BeHAT al veel leuke activiteiten gehad.
  2. Tijdens deze activiteiten was het of bloedheet of het kwam met bakken uit de lucht.
    Op deze plek een speciaal woord van dank aan de organisatie. Het initiatief was al leuk, maar de uitvoering, waarbij er aan elk detail werd gedacht, maakte deze dag tot een succes!
    Tot de volgende keer,
    Esmée en Maxime