Eindelijk……

Eindelijk hebben we ons ideale paard gevonden. Nadat we helaas afscheid moesten nemen van onze merrie Femme zijn we begonnen met een zoektocht naar het meest geschikte paard. We wilden voornamelijk weer plezier krijgen in het rijden, geen gedoe en stress meer en eentje waar we tochten samen mee kunnen maken met de koets.

We waren er al snel uit, dat het geen KWPN-er meer werd maar een koudbloed. Na met diverse experts gesproken te hebben, was het duidelijk. We gaan voor een Freiberger. Op naar Switzerland met 4 mannen sterk en ik als enige vrouw.

Wiel had reeds een voorselectie gedaan. Alle fokkers geïnformeerd dat we eraan kwamen.

Op vrijdag ochtend 22-6-2018 vertrokken we met trailer naar de Jura in Zwitserland. een streek waar meer Freibergers als mensen wonen. Op echt iedere hoek en in iedere wei, staan ze heerlijk hun buik rond te eten. Tussen de koeien, dus ook mijn koeien fobie was meteen over.

Nadat we op vrijdag en zaterdag de hele dag bij wel 10 fokkers zijn geweest, werd op zaterdag avond beslist voor welke Freiberger we terug zouden gaan op zondag. Ik wilde graag zelf testen of ik alleen met haar het bos in kon, het gaf een goed en vertrouwd gevoel. Nadat Jo ook nog even getest had, wisten we dat we definitief voor Caline gingen. een 3-jarige stekelvos merrie met een gouden karakter. Samen met Mario, Pierre Andre en familie en Jo, Wiel, uiteraard autoverkaufer Huub, Peter, ikzelf en 852 vliegen werd onder het genot van een Klate Platte de koop beklonken. Na afloop nog een stuk zelf gebakken taart van de vrouw des huizes gegeten. Voor sommigen met een extra ingredient in de vorm van een paar vliegen.

Op maandochtend werd ze gekeurd door de plaatselijke dierenarts en goed bevonden. We hebben Caline op de trailer geladen, ruim 8 uur met haar naar huis gereden en haar niet gehoord onderweg. ” Gutes Pferd, Cool im kopf” was het moto van Mario. De man die haar in Zwitserland beleerd heeft. Op stal aangekomen werd ze direct op de wei gezet en ook dat vond ze meteen prima.

We hebben al heerlijke tochten met haar gemaakt en in januari besloten officieel mijn menbewijs te halen. Daar wordt dus nu druk voor geoefend zodat we straks ook met haar met alle activiteiten mee kunnen doen.

Hedwig Beijers