Warendorf 22-9-2017


Bij het samenstellen van de agenda in de afgelopen jaren werd bijna altijd een bezoek aan de “Warendorfer Hengstparade” voorgesteld.
Dit jaar kwam het er dan ook eindelijk van.
Vrijdag 22 september vertrokken 15 paardenliefhebbers richting Warendorf.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC00400-1.jpg


De eerste 9 arriveerden omstreeks 13.00 uur in het nabijgelegen dorp Oelde. De lokale weekmarkt liep ten einde, en omdat
niemand op zoek was naar “gemüse” of “unterwäsche” besloten we plaats te nemen op een van de terrasjes voor een kopje koffie.
Vervolgens op zoek naar een plek om de inwendige mens te versterken. Na even gelopen te hebben kwamen we
terecht op… het zelfde terrasje.
Inmiddels waren de marktkooplui vertrokken en had men een veegwagen zover gekregen de dames het nabij gelegen “Schuhcenter” in te vegen. Deze maakten van een nood een deugd en kwamen met voldoende schoenen om een duizendpoot te voorzien naar buiten.
Om nog meer van zulke aankopen te voorkomen besloten we naar ons hotel te gaan waar we na het inchecken …………. weer op het terras plaats namen.
Al snel arriveerden ook Bart, Colette, Esmee, Maxime, Evelien en natuurlijk Richard.
Onder het genot van een drankje maakte iedereen een keuze uit de menukaart. Al snel konden we aanschuiven in de “Wintergarten”.
De avond werd gevuld met eten, drinken en natuurlijk sterke verhalen. Kortom een gezellige avond zoals we bij BeHAT gewend zijn!
De volgende ochtend na het ontbijt vertrokken we naar het “Landgestüt Warendorf”
Mooi op tijd aangekomen konden we gelijk naar binnen. Het geheel werd 190 jaar geleden opgericht, werd nooit gemoderniseerd maar verkeert nog steeds in perfecte staat.
Wil je meer weten over het Landgestüt klik dan hier…..
Ondanks dat de show pas om 14.00 uur begon hebben we ons niet verveeld. Het was een genot over het landgoed, maar zeker door de gangen van de stallen te mogen lopen.
In de vele boxen stonden de meest mooie hengsten zowel warm- als koudbloed.


Na (wederom) de inwendige mens versterkt te hebben was het tijd plaats te nemen op de tribune. De zon
was inmiddels doorgebroken en het was dus goed vertoeven.
Als leek op paardengebied kan ik nu proberen te beschrijven wat er tijdens de show werd getoond, dit zou echter voor de kenners waarschijnlijk lachwekkend overkomen. Dit laatste was het zeker niet, de getoonde paarden en rijkunsten waren eerder indrukwekkend te noemen.
Om toch een indruk van de show te krijgen raad ik aan naar de door Esmee gemaakte foto’s te kijken.
Na afloop van deze mooie dag besloten we het Italiaanse restaurant in Oelde nog onveilig te maken.
Met volle magen begaven we ons allen weer op de terugreis waarna we rond 20.30uur weer thuis arriveerden. Al met al een mooi weekend!
En voor diegene die er niet bij waren; Ja, je hebt iets gemist.
Groet,
Peter