Kerstrit 29-12-2013

De dag begon al spannend. Het was de bedoeling om met de paarden een buitenrit te gaan maken in Epen, maar dan moest je wel eerst daar zien te komen.
Jo wilde wel kijken of mijn lieve kleine Belg naast Histoire in de trailer erbij zou passen. Als dat het geval was, dan betekende dat voor mij dat ik voor het eerst in het jaar dat ik nu in Limburg woon, buiten Banholt en omstreken een buitenrit zou maken.
Genoeg reden voor een klein vreugdendansje toen Tessa en Histoire zonder al te veel moeite naast elkaar in de trailer stonden.
Het avontuur kon beginnnen…..
We kwamen aan op de afgesproken plaats. Met nog steeds met een grote glimlach omdat Tessa naast Histoire in de trailer paste, haalden we ze er weer uit en werden de paarden opgezadeld. De tocht kon beginnen.
Waar we heen gingen wist ik niet. Wat ik wel wist, is dat de man op het witte paard met de cowboyhoed precies de weg wist.
Daar gingen we dus met de hele stoet achteraan. Een aantal punten herkende ik nog in het begin: het cafeetje waar ik met collega’s warme chocomel had gedronken toen ik Limburg op de racefiets verkende, het standje waar ze fruit en enorm grote ijsjes verkochten in de zomer, en toen hield het al snel op. We sloegen af van de voor mij bekende weg en belandden zo op het ruiterpad.
Al snel kwam de damp van de paarden afgestoomd en leken we wel een stoomlocomotiefje van dampende paarden. Ze ploeterden dapper door de pratsch over de steile paden omhoog en ook weer naar beneden, braaf stappend over omgevallen boomstammen die nog een kadootje waren van de afgelopen storm. Voor mij was dit al een buitengewone tocht, nog niet eerder had ik zulke stukken met Tessa geklommen en ik was dan ook maar wat trots op mijn paardje. Na ieder klopje op haar hals veegde ik Tessa haar zweet af aan mijn rijbroek en genoot weer van de omgeving. Wat een prachtgebied!

Meer lezen

Activiteit zonder paarden 8-12-2013

Het evenement zonder paarden greep plaats op zondag jl.. Het was wederom een uiterst geslaagde dag. Voor diegenen die er niet bij konden zijn: we zijn begonnen met een wandeling over het domein van Maurice Ceelen. Deze markante smid heeft ons aansluitend zijn smeedkunstwerken als ook zijn smeedkunsten getoond. Na de lunch zijn we doorgereisd naar de abdij Bierbrouwerij Ter Dolen. Hier zijn de meesten begonnen
met het nuttigen van het ter plekke gebrouwen gerstenat. Aansluitend zijn we verrast op een amusante rondleiding door de brouwerij met enkele flagrante wetenswaardigheden. Na deze opgedane voyante kennis hebben we ons met hernieuwde inzichten nogmaals vervoegd in het proeflokaal. Ergens tegen het tweede deel van de namiddag hebben we ons begeven naar het domicilie van de familie Janssen te Meers.
Hier zijn we ontvangen in een zeer sfeervolle en gezellige ambiance. Door de vrouw des huizes zijn we getrakteerd op een exquise, uitgelezen, royale, magnifieke, delicieuze kerst maaltijd. Dit alles hebben we gesavoureerd in een zeer amusante en vaak hilarische sfeer.